Radions rapportering av terrorattentatet i hjärtat av Tel Aviv

På västbanken och i Gaza pågick firandet av gårdagens terrorattack i Tel Aviv till långt in på småtimmarna. Fyra Israeler har avlidit och flera kämpar för sina liv på stadens sjukhus. Samtidigt som världens ledare nu fördömer attacken utlovar den palestinska ledningen i Gaza fler ”blodiga överraskningar” under ramadan.

Minuter efter att attentatet ägt rum var flera israeliska medier på plats och liverapporterade från den blodiga massakern. Och senare under kvällen släpptes delar av en övervakningsfilm där man ser hur gästerna på restaurangen Max Brenner springer för sina liv när två palestinier öppnar eld med automatvapen. Just restaurangen Max Brenner är ett oerhört poplärt ställe för israeler att fira sina barns födelsedagar på, eftersom all mat är doppad i choklad.

Sarona market är en liten oas mitt i Tel Aviv där Israeler samlas på kvällarna för att låta barnen leka i den stora lekparken och för att äta något gott tillsammans. Det är även ett väldigt populärt område för turister att besöka, dagtid som kvällstid för de härliga restaurangerna, den fantastiska saluhallen samt den lummiga promenadvänliga paken. Just därför vänder det sig i magen när Sveriges Radio och TT, trots det tydliga händelseförloppet och den massiva rapporteringen om vad som hänt, försöker göra en koppling som inte finns. TT skriver att det skett en skottlossning nära den israeliska arméns högkvarter. Och i radions rapportering uppger man att det finns ett militärt högkvarter i närheten av attentatsplatsen. Vad vill de ha sagt? Att det finns en chans att terroristerna gått fel? Eller tar man varje chans att med alla möjliga medel förringa denna vidriga terror mot oskyldiga israeler. Tyvärr är det inte bara TT och den oberoende radion som har problem med sin rapportering när det kommer till världens enda judiska stat. Även PS-kollegorna på SVT använde flitigt citat tecken i sin rapportering gällande ”terroristerna”. Svensk media torde skämmas!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s