Den oberoende radions nyväckta intresse av knivattacker

Det har gått nästan en månad sedan den oberoende radion rapporterat något om den pågående palestinska terrorvågen. Man kan nästan tro att den helt upphört om man enbart förlitar sig på svensk press.

Tyvärr är det långt ifrån sanningen. Sedan Sveriges Radios senaste rapportering om terrorn har palestinierna utfört över 13 knivattacker, tre fordonsattacker och flera skjutningar. Och då räknar jag inte med de dagliga brandbomberna och stenkastningen mot israeliska bilar. Så varför väljer Cecilia Uddén att rapportera om just gårdagens knivattack? Jo för att denna gång finns det en möjlighet att den unga israeliska soldaten som fått sin kompis knivhuggen kan ha handlat fel.

Med en målande beskrivning berättar Uddén hur en soldat skjuter den tillsynes oskadliggjorda terroristen, Jag vet inte om Cecilia sett klippet hon rapporterar om? För det är tydligt att terroristen inte har någon t-shirt på sig utan en bylsig jacka, något jag återkommer till senare. Vidare så sparar hon inte på krutet, utan hon verkar mena att judar har tagit för vana att avfärda kritik som antisemitism. Hela vinkeln på reportaget känns mer som ett inlägg för att rentvå henne själv från hennes tidigare påstående om utomrättsliga avrättningar, ett påstående som Ekots ledning tvingade henne att backa ifrån.

Uddén missar även något oerhört viktigt i sin rapportering, nämligen att berätta vad soldaten själv sa om det som hände. För enligt honom uppfattade han det som att terroristen försökte utlösa ett bombbälte som han trodde fanns gömt under den tjocka jackan, något som israeler bittert fått erfara från tidigare incidenter.

Självklart ska Israels agerande granskas men det måste ske i kontext. Och Återigen lyckas Uddén ta bort palestiniernas agerande ur ekvationen. Samt svartmåla Israel vid första möjliga tillfälle. Varför är jag inte förvånad?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s