Gina Dirawi med ett tungt bagage i julklappsäcken

Det är inte det att Gina Dirawi jämfört Israel med Nazityskland, eller att hon använder kodordet sionister istället för judar när hon anklagar dem för att mörda oskyldiga. Det är heller inte det att hon postat antisemitiska boktips på sin blogg, eller att hon i SVT påstått att Israel har slaktat hennes släktingar, utan att berätta hur detta skulle ha gått till eller under vilka omständigheter. Det är inte heller det att hon sagt att det pågår en ny förintelse i Palestina, trots att befolkningen ökar för varje år. Eller att hon under det senaste Gazakriget postade bilder på döda barn! Att barnen var syriska och dödats av Assad spelade ingen roll för det var inte av omtanke av barnen hon postade dessa, det var för att demonisera Israel. Det är heller inte för hennes konspirationsteorier, eller att hon postat fotomontage där den förre amerikanska presidenten äter ett spädbarn. Det är dessutom inte det att hon varit framträdande i Palestina-rörelsen, en rörelse som kantats av rasism. Nu senast i Malmö där man skrek att judar ska mördas.

Nej det är inte Gina.

Det är public service! Och det faktum att public service-bolagen premierar dessa åsikter genom att gång på gång tilldela henne deras mest prestigefyllda uppdrag. Nu senast som julvärd!

Och nej det är inte rasism att jämföra staten Israel med Nazityskland. Det är heller inte rasistiskt att relativisera Förintelsen eller ens att applicera den på andra konflikter. Det är historierevisionism. Men framför allt är det en form av demonisering och avhumanisering som är tänkt att underbygga och legitimera kravet på staten Israels upphävande eller eliminering. Den enda judiska staten i världen. Och det mina vänner är att gå rasistiska ärenden och det är inte att främja en ”demokratisk värdegrund”. Något som public service-bolagen säger sig jobba så hårt för.

Så tack public service! I år tänker jag inte titta eller lyssna på varken Musikhjälpen, Melodifestivalen eller julfirandet. Min gräns för vad som är rasism har för länge sedan passerats. Och ni är med och legitimerar denna rasism med ert val av programledare.

Källor

4 reaktioner på ”Gina Dirawi med ett tungt bagage i julklappsäcken

 1. Jag blir rädd när jag i medier märker att landet, Sverige, stinker av antisemitism. Hur är det möjligt att undgå all negativitet som tillskrivs judarna? Och varför reagerar inte Sverige och övriga länders medier då man vet att det är lögner man sprider? Ärligt talat är det bättre att se en skräckfilm av värsta slag – filmen är deklarerad som genren skräckfilm – vilket Israel och judarna inte är – någon skräckfilm. Judarna förtjänar något bättre, att de hela tiden anklagas för vad som helst. Du, som läser detta, jag och många andra, har ingen rätt att föra fram, elaka, hatiska eller påhittate lögner. Vi måste alla ställa upp för Israel och judarna. Stefan Friberg

 2. Hej! Bra och mycket viktigt inlägg, Mikael! Jag skulle gärna dela detta på Facebook men saknar källor till det du skriver. När det saknas blir det alltid en massa onödig diskussion på FB där många gärna vill se svart på vitt. Skulle du kunna komplettera med det?

  1. Hej Marcus!
   Det kan vara bra att börja läsa detta inlägg. Ett stort problem har varit att hon raderat samtliga bloggposter och det bara är ett fåtal jag lyckats få upp via Googles sök.

   Källor:
   Jämförelsen med Nazityskland

   Konspirationsteorier
   Från bloggen Pophöger
   Skärmdump

   Boktips av en Antisemit

   Påståendet att Israel slaktat hennes släkt

   Oskyldiga som mördats av Sionister

   Bilden av George Bush som äter ett spädbarn

   Palestinarörelsen om att slakta judar

   Hon tweet med syriska barn raderades direkt efter att jag påpekade det. (ingen skärmdump)

   Något du saknar?

 3. Bra skrivet sant som det är… Från och med nu så blir det aldrig mer TV av människor som förspråkar rasism som Svt.. Julprogram samt serier och annan underhållning får vara. Min gräns är nådd för vad jag pallar ”nu lägger jag en pizza och går ut ”

  Skrabban

Kommentarer inaktiverade.