Kända socialdemokrater i hatfest mot mellanösterns enda demokrati

I söndags anordnades en demonstration under namnet ”Malmö hörsammar Jerusalems anrop”. På talarlistan fanns bland annat Hillevi Larsson (s) och Daniel Sestrajcic (v).

Hillevi som blev (ö)känd när hon poserade med en utmärkelse hon fått för sitt engagemang för palestina, där priset var utformat som en karta där man helt raderat Israel. Och Daniel Sestrajcic har länge balanserat på en mycket tunn linje mellan Israelkritik och ren rasism. På bilderna från evenemanget kan man se att Daniel bär en halsduk där det ser ut som Israel återigen är raderat från kartan. Märkligt att två personer som förespråkar en tvåstatslösning så ofta medvetet eller omedvetet gör reklam för en enstatslösning.

Sedan den 1 oktober i år har det skett fruktansvärda terrorattentat i Israel. Attentat där palestinier avrättat småbarnsföräldrar framför ögonen på deras barn. Där en 70-årig tant har fått knivhugg i ryggen och män huggits ner med köttyxor bara för att de är judar. Inte bosättare, inte ockupanter. Judar!

Därför är det rent ut sagt osmakligt att ett evenemang som detta anordnas, och värre är att representanter för den sittande regeringen deltar.

På hemsidan för evenemanget, som Hillevi länkat till från sin facebooksida, kan man bland annat läsa att Israeliska soldater avrättar oskyldiga kvinnor och barn. Hela sidan består av ett enda långt hatbudskap mot mellanösterns enda demokrati, Israel.

Men det verkligen obehagliga är, att trots att det är fullt med barn på evenemanget, så sjunger deltagarna i kör: Fortsätt attackera, fortsätt att hugga. Det finns till och med uppgifter om att man ropat – “Slakta judarna”.

Det spelar ingen roll hur många dialogforum socialdemokraterna skapar när deras representanter deltar i våldsuppviglande evenemang där man hyllar terrorhandlingar.

Annonser

One thought on “Kända socialdemokrater i hatfest mot mellanösterns enda demokrati

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s