Inte ens mord på barnfamiljer får media att se över sin anti-israeliska hållning.

Begravning av terroroffren
På den israeliska radion spelas stillsam musik, människor pratar om det fruktansvärda dubbelmordet där två föräldrar avrättats framför sina fyra barn. Israeliska tidningar intervjuar mormodern till barnen. Man får se hjärtskärande bilder på hur hon ställt i ordning fyra små sängar i ett litet rum. Hon berättar hur orolig hon är över hur hon ska klara av att ta hand om alla barnen. Hon har inte tid att ta in sorgen över att att hennes egen dotter precis mördats.

Innan chocken över dubbelmordet lagt sig är det dags igen. En 19-årig palestinier attackerar en judisk familj som är på väg hem efter att ha bett vid den västra muren (Klagomuren). Pappan dör vid attacken och mamman skadas allvarligt, även parets två åriga son skadas. En rabin springer till undsättning men huggs även han ihjäl av palestiniern. Mamman som fått knivhugg i ryggen skriker förtvivlat på hjälp, runt om kring står människor som ser hela förloppet och skrattar åt henne… Till slut kommer den israeliska polisen till undsättning och lyckas neutralisera terroristen och räddar där med det lilla barnet och mamman från en säker död.

När nyheten om dåden väl når Sverige väljer oberoende SVT att sätta rubriken, “Sköts ihjäl efter dåd i Jerusalem”. Ridå.

Sedan följer nästan en pervers tävling bland svenska medier i att förklara varför oskyldiga människor mördas framför ögonen på sina barn. För tydligen måste mord på judar alltid förklaras.

Media rapporterar allt i från ett religiöst perspektiv till att jämföra statistik för hur många som dött på respektive sida. Något som är lika osmakligt som att jämföra hur många bankanställda som skjutits ihjäl med antalet rånare. Och hur kan mord på barnfamiljer vara en kamp mot ockupationen?

Sedan förstår jag inte hur palestiniernas uppvigling till våld kan vara en helt blind fläck för den svenska journalistkåren. Runt om på Västbanken har morden firats och Hamas har har utlovat nya attacker. Terrororganisationen har till och med publicerat instruktionsfilmer på hur man hugger ner judar. Och socialdemokraternas kära systerparti Fatha har fortfarande inte tagit avstånd från dessa terrorhandlingar. Ledaren för partiet, Abbas, gick för några veckor ut sedan med budskapet:

”Vi prisar varje droppe blod som spillts för Jerusalem, som är rent och äkta blod, blod spillt för Allah,inshallah. Varje martyr kommer att komma till paradiset och varje skadad kommer att belönas av Allah”.

Svenska media, kanske är detta det enkla svaret på frågan. Eller det mest självklara!

Och till sist. Var är vår egna utrikesministers fördömande?

Annonser

3 thoughts on “Inte ens mord på barnfamiljer får media att se över sin anti-israeliska hållning.

  1. Tack för ditt inlägg! Jag håller med dig till 100 % och är också beklämd över hur vinklat och partiskt svensk media rapporterar händelser likt dessa och även över att de väljer att helt skippa vissa viktiga detaljer. Vi behöver verkligen be för Israel och de israeliska folket och stötta dem på alla sätt vi kan! När inte media gör sitt jobb blir det upp till oss att försöka se till att den sanna versionen kommer fram. Gud välsigna dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s