Öppet brev till Sveriges Radios Johan-Mathias Sommarström

En judiskman bär ett barn som skadats vid en palestinsk terrorattak i Jerusalem

Hej Johan-Mathias,

Skriver till dig om dagens artikel “Allt mer spänt mellan Israel och palestinier”. När man tittar på webben på sverigesradio.se så sätts det ett starkt fokus på människorättsorganisationer som kritiserar Israel. Det finns inte möjlighet att balansera artikeln med någon som istället fördömer morden? Det är ju trots allt orsaken till eskaleringen! Och att hela ingressen ägnas åt Israels svar på de kallblodiga morden där oskyldiga huggs ner och skjuts ner framför sina barn känns som en mycket märklig vinkling. Detta är ju rent rasistiskt motiverade mord på judar!

Sedan saknar jag Israels perspektiv på varför man eventuellt kommer riva terroristernas hus. Denna omdiskuterade praxis beror på att familjen kompenseras ekonomiskt när någon i familjen begår en terrorhandling/martyrskap. Vilket i praktiken innebär att palestinska myndigheten premierar våldshandlingar mot Israel, i strid med osloavtalet. Genom att tillämpa denna extrema åtgärd lyckades man bromsa terrorvågorna under första och andra intifadan.

Vänliga hälsningar

Mikael

Annonser

One thought on “Öppet brev till Sveriges Radios Johan-Mathias Sommarström

  1. Johan-Mathias. Jag och många andra vill få förklarat hur Du resonerar i ämnet – “Allt mer spänt mellan Israel och palestinier”. Vill att du lika tydligt och starkt svarar som när ditt alster framfördes i Sveriges Radio tidigare idag.
    Stefan Friberg, Böda-Öland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s