Ny Israelisk lag får Aftonbladets Somar Al Naher att jaga väderkvarnar

Israelr utsätts för dagliga attacker
Så äntligen kom nyheten som Aftonbladets ledarsida väntat på. En nyhet som ger redaktionen ännu ett tillfälle att helt vända på orsak och verkan och återigen visa upp ett haltande resonemang för att svartmåla Israel.

Nyheten gäller den lag som Israel tvingats införa för att komma till bukt med de dagliga stenkastningsattackerna. Under 2013 skedde 2400 sådana attacker och över 116 personer skadades. I år har vi kunnat läsa om flera allvarliga olyckor där små barn skadats allvarligt då deras familjs bil utsatts för attacker. Och de flesta Israeler har fortfarande den 12-månaders babyn Yonatan Palmer och hans pappas död färskt i minnet.

Aftonbladets ledarskribent Somar Al Naher har i sin röriga text helt blandat ihop korten eftersom hon använder lagen som ursäkt att skriva om förra årets krig i Gaza. Israeliska lagar gäller självklart inte människorna i Gaza. Och det är inte stenkastande palestinier man har problem med i södra Israel, det är de 15.000 raketer som avlossats sedan 2007. Lagen berör de palestinier som bor på västbanken i det område som benämns area C, dvs det område som enligt Osloavtalet gör gällande att Israelisk lag ska gälla tills parterna nått en permanent fredsuppgörelse.

Men som sagt, Somar A Naher´s text handlar inte om den nya Israeliska lagen eller dess påverkan. Det är som väntat från Aftonbladet en enda lång svartmålning av den enda demokratiska staten i Mellanöstern. Dessutom fyllt med faktafel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s