Det otursförföljda företaget

Nu har det hänt igen. I ett av radions tyngsta nyhetsprogram råkade reportern ställa en olyckligt formulerad fråga till Israels ambassadör där hon undrade vilken roll judarna har för den ökade antisemitismen.

Samma otur hade den välrenommerade journalisten Cecilia Uddén när hon hamnade på bild tillsammans med två salafister. En bild som råkade hamn på hemsidan för samma nyhetsprogram. Studio Ett. Vad är oddsen?

Och innan dess var det den olyckliga karusellen runt Gina Dirawi som fick anställning på radion efter att en av cheferna läst hennes blogg. Otursamt nog visade det sig att bloggen var fylld med inlägg som handlade om ”sionister” som mördar oskyldiga palestinska barn. Och på Förintelsens minnesdag kunde man läsa ett inlägg som jämställde Hamas krig mot Israel med Förintelsen. Olyckligt är bara förnamnet.

Men oturen slutar inte där. Programledaren för ungdomskanalen Din Gata i Malmö råkade slinta på tangentbordet och skriva på Twitter att Israeliska soldater avrättar småbarn. Och sedan var det ju otursamt att Mohamed Omar gick och blev antisemit, han var ju ett omtyckt inslag i både ”Tankar för dagen” och ”OBS!”.

Och när radions största produktion Musikhjälpen gick av stapeln i december var det någon som råkat boka konspirationsteoretikern Dani M.

Och det blev ju minst sagt lite ”knasigt” när SR:s korrespondent råkade säga att offren för terrorattentaten i Paris inte var ”oskyldiga”.

Och till råga på allt hade man oturen att lyssnarna upptäckte detta innan någon på radion kom sig för att reagera.

Annonser

En reaktion på ”Det otursförföljda företaget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s