Gästinlägg: Öppet brev till Birgitta Hansen, Miljöpartiet.

Birgitta Hansen från Miljöpartiet jämför Nazityskland med Israel
Hej Birgitta.
Nu är det snart val och jag försöker bestämma mig för vilket parti jag ska rösta på.
Jag blev så nyfiken på din kommentar om Israel och det likställande du gjorde mellan Israel och nazisterna. Kan du förklara för mig hur du menade då? Jag jämför gärna så vi kan hjälpas åt att bekräfta din kommentar. Eller avfärda den om du kanske har fel. Men kan du ha fel? Du som relativt högt uppsatt politiker måste väl veta? Det är ju ett oerhört grovt påstående, så det är väl inget du slentrianmässigt slängt ur dig? Det vore ju exceptionellt oansvarigt isåfall. Ja, oförlåtligt till och med.

Låt oss nu se…
Nazisterna. Diktatoriska. Startade andra världskriget. Ockuperade över halva Europa. Förföljde romer, homosexuella, slaver, med flera. Fastslog en systematisk plan att utrota samtliga 11 miljoner judar i hela Europa och ställde sedan till sitt eget förfogande alla nödvändiga medel och resurser för att genomföra den planen. 6 miljoner judar slaktades i dödsläger (speciellt konstruerade fabriker för att genomföra mångmiljonmord), systematiska massavrättningar, i getton, mm, innan nazisterna stoppades tack vare slutet av andra världskriget.

Och nu jämför vi…
Israel. Enda demokratin i Mellanöstern. Attackerats av grannländer och terrororganisationer med jämna mellanrum sedan 1948. Ockuperade Gaza mellan 1967-2005, som tidigare varit ockuperat av Egypten, som innan dess varit ockuperat av många andra genom århundraden, och som under dessa 2000 år aldrig erkänts som officiellt tillhörande något annat land. Med hopp om fred överlämnade Israel Gaza till palestinierna för självstyre år 2005. Dessutom, Israel har inga planer, ingen vilja att förfölja någon, döda någon, avrätta något, och har absolut inte en systematisk plan att utrota samtliga palestinier, eller någon annan för den delen. Tvärtom. Israel vill ha fred. Israel har uttryckt detta upprepat sen självständighetsdagen 1948. “We extend our hand to all neighbouring states and their peoples in an offer of peace… and appeal to them to establish bonds of cooperation and mutual help… for the advancement of the Middle East”.
Källa

Så, Birgitta, snälla förklara för mig, och för alla i Sverige som vill förstå Miljöpartiet, hur menade du när du säger att Israel beter sig som nazisterna, ”fast egentligen värre”?
Vi kan förresten, om du vill, göra en jämförelse till…
Hamas. Valdes av palestinierna att styra i Gaza efter det att de fick sitt självstyre för 9 år sedan. Intressant nog är att de faktiskt har en plan som är väldigt lik nazisternas. I deras Covenant of the Islamic Resistance Movement (=Hamas) som de antog när de etablerade sig själva 1988 skriver de tydligt, vid flertal tillfällen, att dettas mål är att förgöra Israel, samt döda alla judar, vilket ju även inkluderar svenska medborgare. Ja, du behöver inte ta mitt ord för det. Det går att läsa här:

Birgitta, i Metro sa du: “om man då skickar missiler på en skola i Gaza så är det förmodligen inte av misstag. Det är etnisk rensning som Israel håller på med.”

Du har helt rätt. Israel har skickat missiler på en skola i Gaza. Och på moskéer och FN-byggnader. Och jag tror att du vet precis varför. Du kan omöjligt vara så oinsatt att du inte vet gott och väl att det är från skolor, sjukhus och bostadsområden som Hamas har skjutit över 3,000 raketer på Israel den senaste månaden. Raketer som har riktats mot mina barn, och min familj, och över 3 miljoner människor till. Raketer vars syfte är att döda civila urskillningslöst – baserat på Hamas tydliga mål att utplåna Israel.
När det regnar raketer ner på Israel skickar de ner deras barn och vuxna civila direkt in i skyddsrum. Tack och lov, tack vare detta och andra försvarsmekanismer är dödstalet lågt hos israelerna. Det betyder ju dock inte de över 3000 mordförsöken riktat mot 3 miljoner människor inte hände eller inte skall betraktas som massmords-försök.

När Israel vänder sina soldater mot Gaza så är det endast i självförsvar, och ingenting som ens kommer i närheten av etnisk rensning. Och om attackerna mot Israel sker från skolor, så blir Israels mål skolor – inte för att man vill döda civila utan endast för att man vill slå ut Hamas terrorister som försöker döda Israel. Men, innan Israel skjuter så varnas de civila att fly området som ska beskjutas. Den stora tragedin är ju att Hamas uppmanar dem att stanna. Tvärtemot Israel som beskyddar sina civila, så placerar Hamas groteskt ut dem direkt framför de egna vapnena, fullt medvetna om att de kommer att dödas framför världens kameror.

Förresten, den enda etniska rensningen som skett i denna region är just i Gaza. Det bor nämligen inte en enda jude kvar i Gaza sedan de rensades ut 2005. I Israel bor 1,6 miljoner araber, ca 20% av befolkningen, men fulla medborgerliga rättigheter.
Men som sagt, du måste väl veta allt detta? Det är ju information som lätt går att bekräfta, och något som en politiker som uttrycker sig om utrikesfrågor självklart måste satt sig in i.

Vet du dock inte vad skillnaden mellan Nazityskland och Israel är betyder det ju att du är groteskt oinsatt och okunnig och kan inte anses vara en seriös politiker att lita på.

Men om du förstår skillnaden, men ändå kommer med sådana här uttalanden, betyder ju det att du medvetet trivialiserat Förintelsen och mordet på 6 miljoner européer, inklusive stora delar av min egen familj (som jag personligen anser att deras minne och heder du spottat på) i ett uppenbart antisemitiskt uttalande som likställer Israel med en grupp som tillhör de mest groteska massmördarna i världshistorien.

Om jag inte får ett svar från dig, vilja jag gärna ha kommentar från Miljöpartiet.
Jag garanterar er att jag inte är ensam i väntan på Er reaktion.
David Metzler

Davids brev hittar du i sin helhet här.

Annonser

En reaktion på ”Gästinlägg: Öppet brev till Birgitta Hansen, Miljöpartiet.

  1. Suveränt bra!!!!! Hoppas bara att hon förstår att bli lite mera objektiv i sin bedömning av denna konflikt!

Kommentarer inaktiverade.