Mikrofonen är på trots att sändningen är slut

Sveriges Radio programledaren/reportern Ehsan Noroozi
Sveriges Radio programledaren/reportern Ehsan Noroozi. Foto: Ditte Valente

Den välkände Sveriges Radio profilen Ehsan Noroozi postade härom veckan en bild på Facebook av Israels premiärminister Benjamin Netanyahu med texten att Netanyahu skulle vara galen och på väg att starta ett tredje världskrig. Det här är inte den enda åsikten han har postat på de sociala medierna gällande Israel, utan listan är lång.

Parallellt med sitt arbete på den oberoende radion har han twittrat ut länkar om att Israel skulle vara en apartheidstat, att Gaza är ett utomhus fängelse , att IDF avrättar palestinska barn, skrivit under namninsamlingen för bojkottandet av Israels deltagande i Davis Cup. Han har skapat trådar på Flashback där han menar att medierna,  som han själv är en del av,  mörkar påstådda övergrepp mot palestinier, gjort en topp 100-lista på sin YouTube-kanal där listan toppas av klipp som ifrågasätter Israels legitimitet. Han utrycker även sin uppskattning för den ifrågasatta bloggen Jinge.se.

Jag behöver väl knappast påpeka att detta bryter mot Public Service-bolagets programregler och rekommendationer. Därför är det extra märkligt att detta fått pågå under en så pass lång tid, trots att han följs på twitter av såväl SR:s VD, P4 Malmöhus nyhetschef samt ett flertal  av hans kollegor. SR:s VD ger på så vis sitt tysta godkännande och det riktigt lyser igenom var ”oberoende” SR står i Israelfrågan.

Rekommenderad läsning
Kärnvapenhotet från Iran, Ekots rapportering om Hamas ledaren Khaled Mashal, Vad var det man firade i Gaza egentligen?, Hur länge kan man vara ung och dum? Historien om Dirawi och public service

/Mikael

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s