Talespersonen och grundaren av Free Gaza Movment ”råkar” posta antisemitisk propaganda

Illustration av antisemiten Carlos Latuff

I söndags postades antisemitisk propaganda från Free Gaza Movments (FGM) officiella twitterkonto. FGM ingår i samma organisation som svenska Ship to Gaza. Tweeten bestod av texten: ”Sionister styrde koncentrationslägren och hjälpte till att mörda millioner oskyldiga Judar”  och en länk till en video med den ökände antisemiten Eustace Mullins.

Free Gaza movements Twitterkontot har över 19.000 följare och bland dessa hittar man representanter från SSU, Vänsterpartiet, Svenska kyrkan, SVT och så klart den svenska delen av Ship To Gaza. Trots att dessa organisationer står för nolltolerans mot rasism så var det Israelen Avi Mayer som efter två dagar tvingades påpeka det ”opassande” att posta länkar till antisemitisk propaganda.

Efter Avi uppmärksammat detta så raderade den ansvarige för FGM:s twitterkonto, Greta Berlin inlägget.  När frågan ställdes varför man postat antisemitisk propaganda så valde Free Gaza Movment till en början att helt förneka att de postat inlägget. Tillslut tvingades ändå Greta Berlin att krypa till korset med ursäkten att inlägget var menat att hamna på hennes Facebooksida

Tyvärr är det inte första gången Free Gaza Movement postar antisemitisk och nazistisk propaganda. Så sent som i september länkade de till den nazistiska propagandafilmen ” Im wald von Katyn” och innan dess tackade man personligen antisemiten och pristagaren av ”International Holocaust Cartoon Competition”, Carlos Latuff för hans arbete.

Greta Berlin sitter kvar som ledare för organisationen FGM och organisationen har  fortfarande inte tagit avstånd från de antisemitiska inläggen.

Relaterad läsning:
Expressen publicerar svar från Ship to Gaza samt  replik.

Alla turer runt Free Gaza Movments twitter uppdateringar hittar du på Avi Mayer´s Storify konto

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s