Public service hjälper till att vittvätta ökänd antisemit

Lasse Wilhelmson och Mohamed Omar hatpredikar på Sergels torg.

Poeten Mohamed Omar som länge samarbetat med Sveriges Radio försvann från rampljuset i slutet av 2009 då han offentligt gick ut med sina radikala åsikter.

Sedan dess har Omar hunnit med att hatpredika vid diverse demonstrationer, rest till Libanon för att lära sig mer om hatretorik från självaste Hassan Nasrallah.  Anordnat en föreläsningsserie där kända antisemiter och förintelseförnekare varit föredragshållare. Försökt starta ett antisionistiskt parti, spridit konspirationsteorier samt riktat kritik mot homosexuellas rättigheter.

Nu är han aktuell med en bok eller snarare ett häfte på 30 sidor där han tar avstånd från sina tidigare åsikter trots att han så sent som i Maj förnekade Förintelsen.  Att Omar trots detta lyfts upp på bästa sändningstid av SVT:s Kulturnyheterna och SR:s Nordegren i P1 och ges tillgång till Sveriges största mediekanaler tycker jag är förkastligt. Är det verkligen SVT och SR:s uppdrag att för våra licenspengar hjälpa till att vittvätta Omars åsikter och göra reklam för hans nya bok på bästa sändningstid?

Läs mer om antisemitismen som brer ut sig inom Public service bolagen:

svd

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s