Palestinier, nynazister och svenskt sprängmedel


Klockan fyra på morgonen den 5 september 1972 i München bryter åtta palestinier sig in i OS-byn iförda träningskläder och bärandes på sportbaggar fyllda med vapen. De tar sig snabbt och målmedvetet till lägenheterna där den israeliska OS truppen bor.

30 minuter senare kommer de Olympiska spelen som varit en symbol för hopp, fred och samarbete mellan länder för alltid att vara raserat.

Månader innan OS-invigningen hade palestinierna börjat planera attentatet. Aktionen finansierades med hjälp av den nu sittande palestinska presidenten Mahmoud Abbas, och via PLO sattes gruppen i kontakt med den ökände nynazisten Willi Pohl. Pohl ordnade fram falska pass, automatvapen och handgranater fyllda med svenskt sprängmedel samt hjälpte gruppen att orientera sig när de landat i Tyskland. Detta var inte den första gången som palestinier samarbetat med nazister.

Palestinier gör Hitler hälsning

04.30 bryter sig de maskerade palestinierna in i lägenheten där de israeliska idrottsmännen sover. Tre modiga israeler inser snabbt vad som är på väg och hända och kastar sig över terroristerna och hinner varna lagkamraterna. Detta heroiska agerande gör att delar av den israeliska OS-truppen lyckas rädda sig från en säker död. Palestinierna skjuter kallblodigt ner trebarnspappan Joseph Romano och Moshe Weinberg som gjort motstånd. Joseph dör inte direkt utan får ligga i timmar och sakta förblöda tills de slutligen kastrerar honom och stoppar hans genitalier i hans mun. Under vapenhot får terroristerna de resterande nio idrottsmännen under kontroll. Israelerna bakbinds och vid 09.30 på morgonen kablas nyheten ut om det pågående dramat.

Kort därefter påbörjas förhandlingar med terroristerna som ställer krav på att över 200 dömda brottslingar ska friges. För att försäkra sig om att gisslan fortfarande är vid liv tillåts två OS-generaler göra ett kort besök i lägenheten. Efter det korta besöket vittnar båda OS-generalerna om att flera av israelerna har misshandlats svårt.

Vid 10-tiden på kvällen transporterats terroristerna och gisslan med två helikoptrar till en flygbas i närheten. När skottlossning utbryter mellan terroristerna och den tyska polisen tömmer palestinierna sina automatvapen i israelerna som maktlösa sitter bakbundna i helikoptrarna. För att vara säkra på att alla verkligen är döda kastar man in två handgranater. Vid obduktionen av kropparna hittar man rök i en av israelernas lungor vilket tyder på att han fortfarande levde innan han sprängdes till döds av det svenska sprängmedlet.

Abu Daoud, hjärnan bakom massakern dog 2010 i Syrien av njursvikt. Han fick en statsmannamässig begravning där flera högt uppsatta palestinier från Fatha närvarade.

Jag hoppas att de olympiska spelen i London kommer kunna leva upp till grundtanken med ett OS -hopp, fred och samarbete mellan nationer och att man hedrar de 11 oskyldiga israeler som avrättades av palestinierna med en tyst minut.

Sedan palestinierna gjort de olympiska spelen till en måltavla för terror har kostnaden för att garantera säkerheten vid arrangemanget skenat iväg. Kostnaden för årets arrangemang beräknas till över 6 miljarder.

Läs:
Just one minute
The Munich Massacre By Mitchell Bard

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s