Diakonia och Ship to Gaza – den totala tankevurpan

Orsaken till den legala blockaden av Gaza

2005 drog sig Israel ur Gaza som ett led i att uppfylla Osloavtalet och överlämnade kontrollen till palestinierna. Först efter två år (2007) tvingades man med stöd av internationell lag utöva en blockad mot Gaza eftersom civilbefolkningen i södra Israel konstant utsattes för terrorattacker.

Attackerna fortsätter än idag och hittills i år har palestinierna avlossat 275 raketer riktade mot civila. Räknar man från 2005 så är det långt över 8000 raketer som avfyrats, ett snitt på 3 raketer om dagen.

Trots dessa uppenbara skäl till att blockaden finns, så vill Diakonia och ”Ship to Gaza” att blockaden hävs. Detta utan att diskutera orsaken till blockaden, eller ge något förslag på hur man ska garantera säkerheten för Israels civilbefolkning .

Orsak och verkan. Elementary, my dear Watson

Annonser

One thought on “Diakonia och Ship to Gaza – den totala tankevurpan

  1. Det är olyckligt att de organisationer i Gaza typ AlMezaan, kyrkorna och Palestinska Centret för mänskliga rättigheter som kritiserar Hamas alltid måste kritisera Israel samtidigt. Det skulle behövas organisationer som man kunde bjuda in till Sverige utan att ständigt riskera utfall mot Israel som agerar på helt andra grunder än terroristerna när man ibland tvingas ta i med hårdhanskar.
    Problemet med MR organisationer är att de bara fokuserar på händelser utan att sätta dessa händelser i ett sammanhang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s