Framtidens rubriker redan idag – Global march to Jerusalem

Pro-palestinska demonstranter tar sig över gränsen till Israel.

På fredag startar Global March to Jerusalem. En protestaktion vars syfte är att sudda bort 3000 års judisk historia från Israels huvudstad Jerusalem.

Jerusalem är centrum för judisk-tro och har varit ända sedan israeliternas kung David gjorde staden till huvudstad 990 f.Kr. Det är dessa djupa rötter av stadens judiska historia som Global March to Jerusalem vill dra upp, genom att förneka historien och stoppa det man kallar judefieringen av staden.  Målet är att sakta men säkert ta bort alla judiska kopplingar till landet Israel för att som man med egna ord uttrycker sig: ”Befria Palestina, från floden till havet”, det vill säga en enstatslösning där inga judar är välkomna.

Liknande ”Ship to Gaza” menar organisationen att detta är en ickevåldsaktion. Redan innan aktionen satt igång har man hunnit bränna Israeliska flaggor, gjort antisemitiska uttalanden och sponsorerna består av ett flertal terrorstämplade organisationer. Allt detta medan demonstranterna skanderar ”A million martyrs are going to Jerusalem”.

Israel har förberett sig för denna aktion genom att varna grannländer att man precis som alla legitima stater inte kommer tillåta att någon obehörig bryter sig igenom dess gränser.

Iran och Syrien har anordnat buss och flygtransporter för aktivisterna, så chanserna att det blir en fredlig demonstration tror jag är väldigt låga. Vi kommer antagligen få se flera försök att bryta israels gränskontroller samt allvarliga försök att provocera fram våld.

Om demonstranterna nu tänker storma gränskontrollerna kommer vi på lördag, i svensk dagspress, kunna läsa om hur Israelisk militär skjuter oskyldiga, obeväpnade människorättsaktivister…

Se till att ha läst följande texter innan fredag.

Uppdatering: 30 mars

Tyvärr så besannades farhågorna om att deltagarna i Global march to Jerusalem skulle ta till våld. Brandbomber, stenkastning och antisemitiska slagord präglade gårdagen.

Som ett brev på posten skriver nu SVD, TV4, DN om den ”oskyldiga” svensken som blev anhållen.

Annonser

2 reaktioner på ”Framtidens rubriker redan idag – Global march to Jerusalem

  1. Ett diabulisk och sluggt tillvägagångssätt att tvinga israeliskt självförsvar mot illegal intrång in i ett suveränt stat – Israel!

    Om det kommer så långt att ”Global march to Jerusalem” deltagare tvingar IDF till aktiv handling för att förhindra illegala intrånget in i Israel, kommer det att kallas av pro-arabiska grupperingar – ”IDF sjukter mot obeväpnade civilister”…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s