Musikhjälpens programledare menar att Israel tar efter Hitler

Haj Amin al-Husseini och Adolf Hitler 1941

För några dagar sedan så twittrade jag om Musikhjälpens nya programledare, Gina Dirawis blogg, där hon skrivit ett inlägg med rubriken ”Israel tar efter Hitler”.

Efter min tweet så har rubriken plötsligt ändrats till ”Israel” och följande stycke har raderats från bloggen:

”Den israeliska regeringen gör samma sak som Hitler gjorde mot deras folk fast med andra medel. De är rasister, de förtrycker, och de mördar folk som inte är som dem! ”

Jag har sparat ner Googles cache kopia på orginaltexten om någon vill läsa.

Tyvärr är det rätt ofta man läser inlägg av denna typen. Samtliga är dåligt underbyggda faktamässigt och fulla med historierevisionism. Det som är nytt är att detta inlägg är skrivet av en programledare anställd av Sveriges Radio.

Gina skriver även:

”Om invandrarna i Sverige kom och tog över och slängde ut svenskarna ur sina hem, skulle ni inte gjort samma sak?”

Hon tar det klassiska greppet och tar i ett svep bort judarnas historia och säger att de är invandrare i sitt eget hemland.
Judar är en del av ursprungsbefolkningen i mellanöstern. De har så stark koppling till området att redan 1917 ansåg britterna som styrde området att Palestina skulle vara grunden för byggandet av det judiska nationalhemmet.

Judar har under årtusenden bott i området! Det var först 1948 som Jordanien etniskt rensade judea/samarien på judar och gav det namnet västbanken.

Jag förutsätter också att Gina vet att Palestina är det namn som kejsaren av rom gav när han ockuperade det judiska riket? ref
Gina menar att Israel är rasistiskt, detta trots att det bor 1 miljon araber med fullständiga medborgerliga rättigheter i Israel. Den palestinska ambassadören Maen Areikat sa för några veckor sedan att en framtida palestinskstat bör vara judefri. Vem är det som tar efter Hitler? Och Nej Gina, det har inte skett något folkmord på Palestinier, däremot planerade den nationalistiske palestiniern Haj Amin al-Husseini och Hitler ett folkmord på judar i Palestina redan 1941.

Jag uppmanar Gina och Sveriges Radio att läsa följande stycke på Svenska kommittén mot antisemitisms hemsida.

”Var går gränsen mellan antisemitism och kritik av Israels politik?”

Till de antisemitiska bilder som emellanåt förekommer i debatten om Israel hör bland annat anklagelsen om Kristusmord, föreställningar om judendomen eller judar som hämndlystna och blodtörstiga, mytbildningar om judisk makt och konspirationer och likställanden mellan Israel och Nazityskland och mellan Israels politik och Förintelsen.

Annonser

3 reaktioner på ”Musikhjälpens programledare menar att Israel tar efter Hitler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s