Dagen efter imorgon – Ship To Gaza

Ship to Gaza inriktar sig ensidigt på Israels lagliga blockad av Gazaremsan. Att blockaden finns och behövs beror på att den Israeliska civilbefolkningen ständigt är under beskjutning från Gazaremsan. Så sent som i april 2011 besköts en israelisk skolbuss med en laserstyrd antitank-missil.

Läs mer om den lagliga blockaden eller listan över palestinska terrorattacker från Gazaremsan.

Men vad händer dagen efter imorgon? Dvs. om Ship to Gaza lyckas med sin målsättning att häva blockaden?

Ship to Gaza presenterar ingen idé om hur man skall stoppa terroristattacker mot civila israeler. Inte ett negativt ord om den terroriststämplade regimen. Inget om hur journalister beläggs med munkavel. Eller om minoriteter som förföljs, trakasseras och dödas. Inte ett ljud om den enda juden som finns kvar i Gaza. Gilad Shalit. Kommer hävandet av blockaden få Hamas att skriva om sitt partiprogram? Kommer de stryka punkten om att Israel skall förgöras av Islam? Kommer demokrati införas? Men framför allt, kommer Dror Feiler, Henning Mankell och Mattias Gardel att stå i södra Israel och vänta när raketregnet återigen börjar? Fast då med nya mer precisions styrda granater.

Relaterade poster:
Ship to Gaza 3, Ship to Gaza: faktafel eller lögn?

...

Annonser

2 thoughts on “Dagen efter imorgon – Ship To Gaza

 1. Detta kommer inte att släppas in, men ändå.

  Okupationen är inte laglig, den är helt opropertionerlig. För varje död Israel så har Israel dödat över 10 palestinier, civila, barn som gamla.

  Isralels arme har begått många brott mot mänskligheten, som att medvetet skjuta ned civila och barn som försöker ta sig från stridsområde undet vit flagg på öppen gata.

  Israel är det enda land i FN som medvetet har skjutit och rivit FN-anläggningar och personal. Det enda land som medvetet skjuter på röda korset. Kolla med röda korset själv.

  Israel har demoliserat civila bygnader som energiverk och vattenreningsverk (och flygplatser) som bland annat sverige har investerat över 200 miljoner i. När skall vi få tillbaka de pengarna?

  När kommer du att skriva om alla de palestiner och deras barn som dör pga att Israel hindrar inport av byggnadsmaterial till vattenreningsverk?

  1. Hej Anders!

   För det första. Gaza är inte ockuperat. Har inte heller varit det på 6 år. Trotts detta fortsätter palestinierna med raketattacker mot civila Israeler, barn som gamla. Ett brott mot alla internationella lagar.

   Att jämföra hur många som dör i en konflikt, innebär inte att man har rätt. Det är ett dåligt argument.

   Vilka brott mot mänskligheten menar du att IDF har begått? Är det något du kan styrka? Skicka gärna länk (Goldstone rapporten har han ju själv underkänt). Att Hamas gjort sig skyldiga till krigsbrott är ett klart faktum. Luftvärnskanoner i Moskéer, Minering av civila byggnader, avfyrande av raketer från sjukhus, kidnappning. De har även använt FN:s ambulanser för trupptransport. (se video)

   Vart skall israel skicka notan för att de tvingats bygga en raketsköld över hela södra Israel? Israel är det enda landet i världen som tvingats bekosta ett sådant system för att skydda sina civila. Vem skall bekosta att busshållplatserna i södra Israel är byggda som kombinerade skyddsrum?

   Medellivslängden i Gazaremsan är 71.01 år att jämföra med Glasgow (Skottland) 69.3. Barndödligheten i Gaza är längre än tex. Egypten.

   Tack för din kommentar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s