Ship to Gaza 3

Snart seglar ”Ship to Gaza” iväg för att bryta den icke existerande blockaden *, samt bistå humanitärt till den icke existerande humanitära krisen*. Båtarna förväntas vara framme lagom till invigningen av Gazas senaste köpcenter.

Årets flottilj går under det fantasifulla namnet ”Ship to Gaza 2”. Varför arrangörerna döpt årets evenemang till 2 är för mig helt obegripligt, det borde ju rimligtvis vara ”Ship to Gaza 3”. Så sent som i Mars försökte fartyget Victoria angöra Gaza, lastad med tonvis med vapen till den folkvalda terroristpartiet Hamas.

* Även om ”Ship to Gaza” endast riktar in sig på Israel, så gränsar faktiskt Gaza även mot Egypten. Egypten öppnade gränsövergången vid Rafah under våren. Så rent tekniskt råder det inte en totalblockad av Gazaremsan.

* FN har gått ut och sagt att det inte råder någon humanitär kris i Gaza.

...

Annonser

2 reaktioner på ”Ship to Gaza 3

  1. Ship to Gaza Sverige är en del av en flotta som kallas Frihetsflottan. 2010 seglade den första frihetsflottan. Nu snart seglar den andra – Freedom Flotilla II – Stay human. Det är de samarbetande organisationerna i Frihetsflottan som reser för andra gången. Victoria har med andra ord INGENTING med Ship to Gaza eller Frihetsflottan att göra. Att påstå det är mycket märkligt eftersom inte ens den värsta Israeliska propagandan kan påstå någonting sådant.

    PS. Gränsövergången vid Rafah är bara öppen för kvinnor eller män under 18 år eller över 40. Den är inte öppen för varor. Jag vågar fortfarande kalla det för blockad – även om det givetvis är ett steg i rätt riktning. DS.

    1. Hej! Tack för din kommentar. Victoria är ett exempel på att blockaden tyvärr behövs. ”Ship to Gaza” vill helt bryta denna blockad, utan att ge något som helst alternativ om hur man skall stoppa vapensmugglingen som används för att döda civila israeler. Blockaden är självklart något förkastligt men tyvärr nödvändigt för tillfället.

      Blockaden fanns inte 2005 då Israel lämnade Gaza remsan. Sedan valde folket terrororganisationen Hamas och terrorattackerna ökade. Konsekvensen blev tyvärr blockad. Så varför börja i fel ände?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s