Stuxnet och det redaktionen inte nämner

Konflikt i P1 sände i lördags ett intressant program om cyberkrig. Programmet fokuserade på Stuxnet-viruset som orsakat förseningar för den Iranska kärnanläggningen som snart tas i drift.

Irans kärnenergiprogram är extremt omtvistat och mycket tyder på att Iran håller på att skaffa sig kapacitet för att ta fram kärnvapen. Den senaste tiden har Iran provskjutit nya typer av ballistiska missiler, kapabla att bära kärnladdningar, samt intensifierat sin anrikning av uran. Tydliga tecken på anskaffning av kärnvapen.

2006 några dagar efter det att Iran gick ut med att de lyckats framställa berikat uran, uttalade sig Iran´s president Ahmadinejad att Israel går mot sin förintelse, dvs ett direkt hot och insinuation på Irans ambition av att skaffa sig kärnvapen.

0 minuter av programmet ägnas åt att ta upp alla dessa trådar som pekar på att Irans kärnprogram har ett annat syfte än fredligt.

Konflikt redaktionen väljer även att rapportera om israels bombning av en ”påstådd” nukleär anläggning i den syriska öknen 2007. Redaktionen nämner INTE att Syrien hela tiden angett att anläggningen som bombades inte hade någon nukleär verksamhet. IAEA konstaterade så sent som i år att anläggning som bombades trots allt var en nukleär anläggning.

Här lämnas lyssnarna att tro att Israel återigen ser saker som inte finns,  och agerar på hot som inte finns.

Kuriosa:


Sedan kanske det är dags att byta profilbild på P1 konflikts facebooksida/twitter konto.
Vi har sett den stackars arabiska kvinnan hotas av USA och Israel sedan 2009.

Här får ni ett förslag på ny profilbild. Public service är ju en neutral nyhetsförmedlare, där alla sidor får komma till tals.

.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s