Aktivist video från ship to gaza

Nu har det läckt ut så många videofilmer som stödjer IDF:s version av vad som egentligen hände på Mavi Marmara, att det börjar bli svårt för Mattias Gardell o CO att försöka hävda att Ship to Gaza var en humanitär och fredlig aktion.

från bloggen Al Hamatzav

1,2,3

Annonser

6 reaktioner på ”Aktivist video från ship to gaza

  1. Hej Nicklas,

   Det är den samlade bilden av aktivistvideorna som visar att det inte var en fredlig aktion, notera hur de pratar om martyrskap och att kasta andra människor i sjön. se gärna de andra videoklippen.

 1. Att säga att man inte vill bli sedd som en fegis i guds ögon säger jag till mig själv flera gånger i veckan för att kunna sporra mig själv att stå upp för saker jag tycker är rätt i en tid då min personliga eller ekonomiska eller sociala säkerhet kan hotas.

  T.ex. som när jag ingrep vid ett personrån här i malmö för en tid sedan. (lätt beslut, men rädd var jag allt.)

  Att säga att man skall slänga kommandosoldater överbord om de stormar ser jag också som ett ickekrigiskt uttalade.

  Om jag befunnit mig på båten med min familj eller mina vänner och jag av erfarenhet och historia kan utröna att det finns möjlighet att en stat tar vapenmakt för att hindra mig så skulle jag säga till mina nära och kära och vänner att vi skall försöka kasta av dem.

  *För ett par år sedan var det en pundare som smög in i min lägenhet och rotade igenom jackfickorna i hallen. När jag fick syn på honom föste jag ut honom för att uttrycka mig milt…*
  Sade då till min dåvarande flickvän att om hon stöter på något liknande skall hon göra vad som krävs för att få ut angriparen ur lägenheten.

 2. Ang: ”vapnen” i den andra filmen.

  Jag skrev tidigare om pundaren i min hall.´.. Detta har lett till att jag alltid har ett ”moppskaft” i hallen redo att användas.

  Köksknivar har jag i köket…

  Kanske staten bör ingripa med insatsstyrkan för att jag gör mig redo för väpnad konflikt?

 3. I det här fallet så råder det krig mellan Israel och Hamas. dvs Israel har fullständig rätt att genomsöka alla båtar som försöker nå gaza.

  För att ta hand om hjälptransporten som sas vad lastad med förnödenheter och fredliga aktivister erbjöd Israel dem att lasta av i Ashdod.

  Detta ville inte ship to gaza göra. då blir det ju faktiskt ingen hjälpsändning utan en politisk aktion.

  Hur ser du på att det gick bra att borda 5 båtar men inte den 6:e?

  Ang. dina liknelser så förstår jag vad du syftar på men det är ju faktiskt så att Israel har fullständig rätt att gå igenom dessa båtar och genomsöka dem, så du blandar ihop vem som är förövaren i detta fallet.

  Jag anser att Israel gjorde helt rätt att borda fartygen, de gjorde det med paintball gevär. Att de mötes av folk som försökte ta soldaternas liv tvingade dem att handla i nödvärn. Tragiskt men allt kunde ha undvikits om Ship to Gaza varit intresserade av att bistå med hjälp, och lastat av i Ashdod.

 4. Det har varit många tidigare hjälpsändningar till Gaza, dessa har sökt tillstånd hos Israel, lastat av i Ashdod och därifrån har israelerna transporterat till Gaza. Det som Hamas har tillåtit dem att släppa in vill säga. Om meningen varit att få fam en hjälpsändning hade man kunnat gjort likadant. Detta var en propagandaaktion. Palestinierna är ju Nobelpristagare i att manipulera media. Se Pallywood på youtube!!!

  Hamas har en egen ockupation av palestinierna, antalet palestinier med sönderskjutna knän växer ständigt på israeliska sjukhus. Detta innebär inte att det är rätt av Israel att ockupera Gaza.

  Tilläggas bör att Egypten helt varit stängt mot Gaza, vilket innebär att det hade gått mycket värre om Ship to Gaza försökt ta sig in den vägen. Det vet palestinierna som är vana vid att vara paria i arabvärlden och bara får stöd av arabvärlden MOT Israel, aldrig FÖR palestinierna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s