Katastrofen Helle Klein om Naqba

FIM bloggen har skrivit ytterligare ett bra inlägg om hur media och i detta fall Helle Kleins konstant förvanskade av fakta, det går inte längre att säga att det beror på okunskap utan jag vill faktiskt påstå att det är en medveten svartmålning av Israel .

Kort utdrag från FIM bloggen:
Helle Kleins beskrivning av Naqba:

den stora deportationen av 700 000 palestinier i samband med att staten Israel bildades

Khaled al-`Azm beskrivning av Naqba: (Khaled al-`Azm som var premiärminister i Syrien 1948-1949 och delaktig i det krig som Syrien startade mot Israel tillsammans med Egypten, Libanon, Transjordanien och Irak, med understöd från Saudiarabien och Jemen.)

Since 1948 we have been demanding the return of the refugees to their homes. But we ourselves are the ones who encouraged them to leave…We have brought destruction upon a million Arab refugees, by calling upon them and pleading with them to leave their land, their homes, their work and business…

Visst det kan verka oskyldigt att små ”fel” kryper sig in i texter hos de stora mediahusen, det är just denna kontinuerliga desinformationen som leder till ökad antisemitism.
DN, 2, 3, 4, 5, SvD, 2, 3, 4, 5, SvD, Ab, Syd, 2, 3, Dagen, 2, 3, 4, 5, Gp, 2, 3, 4, Ex, 2, 3, N24, Hd, Vg, Vl, 2, 3, N, T2, R24, B, Db, 2, M

Annonser

3 reaktioner på ”Katastrofen Helle Klein om Naqba

  1. Ja, för all kritik mot israels utrikes politik är ju sälvklart antisemitisk.

    Israels skapar ett eget Warszawa getto av Gaza. Israel är ett av de mest rasistiska staterna, dom behandlar araber som djur, blokaden av Gaza svälter befolkning, dom funderar på att stifta en lag som ska deportera de 1.2 miljoner araber som bor i Israel (60% av befolkningen är för), dom ska stifta en lag som förbjuder minnesdagen Nakba.

  2. Per

    Den lagen som du pratar om vet du säkert var ett förslag som inte röstades igenom. Det är så en demokrati fungerar.

    Att dra liknelse med Warszawa gettot, är så bizzar så jag vet inte ens om jag orkar bemöta den. (länkar till wikipedia så kan du läsa på lite.) och självklart får man kritisera Israel. det jag menar är att tar man beslut baserade på fel fakta så blir det dåliga beslut.

    Kontinuerliga hjälpsändningar med mat, el, drivmedel, sjukvård som endast uteblir när Hamas attackerar gränsövergångarna eller transporterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s