Hamas spelar ett högtspel med det palestinska folket

Hamas strider inte i uniformer och blandar sig med civilbefolkningen, detta gör det svårt till gränsen till omöjligt för IDF att undvika att civila palestinier skadas.

Jag tycker att det är märkligt att man i Sverige inte gjort kopplingen att orsaken till att Israel går in med marktrupper i Gaza handlar just om att minimera antalet civila offer, med risk för sina egna!

Hamas med sin bristande logik uppfattar civila palestinska offer som en ”win win” situation, för när oskylda dör vinner de omvärldens medlidande och trycker ökar på Israel.

Avsaknaden av uniform gör det svårt att identifiera vem som är militär/civil och det är därför som IDF endast svarar på eldgivning, något som också helt uteblir i svensk media.

Läs gärna om Avi Cohen, 23 som skadades i Gaza, det kanske ger er en annan bild av de unga pojkarna som måste strida för att trygga den israeliska civilbefolkningens liv. Han berättar om de 20 unga soldater som han ledde i strid, hur de blir beskjutna och hur de delar ut mat till palestinier trots att de själva knappast har någon. Stämmer det med bilden av din uppfattning om den israeliska armén?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s